Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Kostym arbete

06

okt
2013

No Comments

In Kostym arbete

By pernilla

kostymer till Lilla Vilda Teatern

On 06, okt 2013 | No Comments | In Kostym arbete | By pernilla

Jag är ju inte utbildad kostymör utan tränade till costumemaker. Den bästa översättningen jag kan komma på är teaterskräddare även om för den oinvigde tankarna går till en hederlig gammeldags skräddare med benen i kors. Mitt jobb är ju ganska långt därifrån men nu har jag i alla fall under försommaren designat och sytt till en barnteater. Barn kultur är något som ligger mig alldeles väldigt nära om hjärtat och därför var detta uppdrag speciellt roligt. Lilla Vilda teatern ligger nere i Malmö och ville ha hjälp med kostymer till fyra föreställningar de spelar. De är två skådisar som spelar sig själva, som Magnus och Brasse konceptet lite grann. Tanken var att man skulle ha en grund kostym och sen variera med olika toppar/skjortor till de olika föreställningarnas tema. Känslan skulle även vara ”riktiga” kläder med 70′tals stuk, bra att röra sig då föreställningarna är ganska fysiska.

För att skapa en bra dialog innan beslut togs på hur kostymerna skulle se ut satte jag upp ett gemensamt ”konto” på Pinterest där man kan dela på en digital anslagstavla. Man kan välja att ha en öppen board eller sluten och för detta ändamålet valde vi en sluten. Här kunde vi dela inspirationsbilder och kommentera vad vi gillade med dem. Det var ett bra sätt jobba då det är ganska många mil mellan min ateljè och teatern. Nu har de börjat uppträda med kostymerna och det är så kul att de skickar bilder till mig.

Tags | , , , ,

Submit a Comment