Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Inspiration

16

jan
2014

No Comments

In Inspiration
Kostym arbete

By pernilla

Doktor Zhivago på Malmö Opera

On 16, jan 2014 | No Comments | In Inspiration, Kostym arbete | By pernilla

Nu är det klart att vårens stora projekt blir Doktor Zhivago som ska sättas upp på Malmö Opera. Kostymtecknare/ Designer är Camilla Thulin och det blir tredje gången jag jobbar med en av hennes uppsättningar.

Omar Sharif spelade huvudrollen i den första filmen . När jag jobbade på Angels i London som är en av världens största kostym hus hade jag ett jobb att leta upp några kaftaner på deras kostym lager. Jag hittar en jag tyckte passade och kollade på etiketten inuti plagget och då står det  Name: Omar Shariff  Production : Lawrence of Arabia. Det var lite maffigt att se en bit filmhistoria  bara hänga där tyst och stum.

Speciellt roligt är att mitt uppdrag den här gången är en scen med ryska kvinnor som jobbar på åkern.Då kan man ju undra vad som är så kul med ryska bondkvinnor.. Men för mig är det helt fantastiskt att få dyka ner och fördjupa mig i folklore traditioner.  När jag gjorde mitt special arbete sista året av utbildning i London valde jag rysk folklore som ämne och nu får jag chansen att ta fram mina gamla referensböcker och skisser från den tiden. Jag får även en perfekt ursäkt för att plöja runt på antikaffärer och loppisar efter textilier som funkar att använda till förkläden och broderier. Lyckan är stor och 2014 känns som det fått en bra start.

Har även skapat en board på Pinterest där jag kan samla inspirationsmaterial. För mig har Pinterest blivit ett fantastiskt verktyg att använda till research och inspiration. Bilden  nedan är lånad från slav picture library. Allt är skrivet med kyrillskt alfabet så man blir ju lite nyfiken vad det står.

Tags | , ,

Submit a Comment